acil destek
05321322859

Wellness Nedir

Wellness nedir?

Wellness, Dünya Sağlık Örgütü’nün tanımına göre yalnızca hasta olmamak değil, aynı zamanda fiziksel, zihinsel ve sosyal açıdan da iyi olma halidir. Wellness, yaşam kalitesini yükseltmek için bilinçli ve istekli bir şekilde alınan kararları ve bu kararların uygulanma sürecini kapsar. İyi yaşam ya da sağlıklı yaşam olarak da adlandırılan wellness, kişinin hayatındaki stresi yönetebilmesi, duygularıyla nasıl başa çıkacağını bilmesi ve hayatında dengeyi kurabilmesiyle ilgilidir. Yani wellness dediğimizde yalnızca fiziksel açıdan sağlıklı olmayı değil, her açıdan sağlıklı ve huzurlu olmayı kast ederiz.

Biraz daha detaya inmemiz gerekirse 👇🏻

Wellness, sağlıklı ve iyi olma halinin yaşamın her alanına yansımasını ifade eder. Hayatın değişkenliğinin kabul edilmesini ve dengenin bulunmasını amaçlar. Bize kararlarımızı bilinçli bir şekilde almayı ve bu kararların sonucu ne olursa olsun sorumluluğu üstlenmeyi öğretir. Karşılaştığımız olayları olumlu bir şekilde değerlendirmeyi aşılarken sorunlarla başa çıkma becerilerimizi de geliştirir.

Wellness’in farklı boyutları nelerdir?

Konu wellness olduğunda pek çok farklı kaynak bulmak mümkün. Genellikle birkaç ana gruba ayrılan wellness, bu gruplar sayesinde hayatın farklı yönlerini ele almayı amaçlar. Biz de sizler için en yaygın wellness gruplarını araştırdık!